Tilbage til menu
Svampetur
Vores nye hobby.

Vi har i flere år leget med tanken om at samle spisesvampe, men har afholdt os af samme grund som de fleste andre danskere, FRYGT på grund af uvidenhed.
I efteråret 1998 tog vi så mod til os, vi havde læst flere gode svampebøger igennem de sidste par år, og turde så ta´springet.
Gå efter 1 eller 2 kendte typer, det blev først Paryk-blækhat, som var let kendelig og nem at finde.

Paryk-blækhat.Paryk-blækhat.Paryk-blækhat..
Paryk-blækhatte i forskellige stadier

Så blev det til en dejlig skovtur hvor det var Rør-svampe (Karl Johan og Filtet Rørhat), og så synes vi lykken var gjort.

Filtet RørhatFoto: Flemming V. Larsen

Vi fortsætter selvfølgelig med de let kendelige svampe i år.
Det er nu på 3. år vi begiver os adsted med svampeture, vi kom nok lidt sent afsted i år (1999), men har dog fundet Brunstokket rørhat, enkelte orange kanterel og selvfølgelig parykblækhatte

I år 2000 var vi nogle dage i det sydlige Sverige, hvor vi samlede Rørhatte i Granskov samt et par ved Birketræer. Det var sidst i juli og vi fandt 2 Birkerørhatte og 4 andre arter i granskoven bl.a. Karl Johan. Vi har aldrig fundet så mange svampe før så det var en helt fantastisk oplevelse, bare at går der og plukke alle de svampe, ikke mindst da vi spiste dem.
Annemarie med svampehøsten
Her sidder Annemarie med hele høsten.

Ja, og på en almindelig udflugt uden hensigter om svampeindsamling, gik vi på Vestfyn i den sidste weekend i september hen og samlede 750 gram (efter rens) Indigo Rørhat.

Til andre nysgerrige og frygtsomme har jeg samlet et par link omhandlene svampe (prøv dem), der er også opskrifter og meget andet godt på dem.

Foreningen til svampekundskabets fremme

Svampe i Østjylland

Søhøjlandets svampe